مطالب برتر
آش آخرین چهارشنبه سال در آخرین چهارشنبه سال زنان مازندرانی تدارک آش ترشی را میبینند که در نوع خود بی نظیر است و جنبهٔ تبرک و شفا بخشی دارد. در این آشاز چهار گیاه استفاده میشود از شکوفههای آلوچه گرفته تا بچا بچا (گل پامچال وحشی) و گل بنفشه و سبزیهای گوناگون دیگر. یک پای ثابت این آش حتما (گزنه) میباشد. احتمالا ترشی آش اظهار دلسردی از سال کهنه میباشد. از قدیم الایام این آش ترش رادر روز سوم مردهها طبخ میکردند و به همه مهمانان علاوه بر طعام آش ترش هم میدادند که این هم نشانهٔ تنفر از غم و ناراحتی بود. در هر صورت مردم این منطقه آش ترش آخرین چهارشنبه سال را به نیت مردگان خود خیرات میکنند. اگر کسی به خاطراشتغال زیاد موفق به پختن این آش نشود حتما سهمی از آش همسایهها و یا اقوام خود میبرد.
آش گزنه یا آش ترش از غذاهای سنتی مازندران است. غذای مورد نظر با وجود
حبوبات در آن سرشار از پروتئین گیاهی بوده که خوشمزگی آن به خاطر وجود کدو
حلوایی و سبزیجات معطر است.
مواد لازم:
آرد گندم ۵۰۰ گرم
چغندر ۵۰ گرم
عدس ۵۰ گرم
نخود ۵۰ گرم
لوبیا ۳۰ گرم
باقلا ۵۰ گرم
کدو حلوایی ۱۰۰ گرم
گشنیز ۱۰۰ گرم
جعفری ۵۰ گرم
سیر ۵۰ گرم
ماست یک کیلوگرم
نمک ۱۰ گرم
زردچوبه ۱۰ گرم
طرز تهیه:
۱- آرد را خمیر کرده با وردنه آن را پهن میکنند. ۲- برای نازک شدن خمیر باید آن را این دست و آن دست کرد. ۳- خمیر نازک شده را روی ظرف پهن کرده و روی آن را آرد میپاشند و آهسته آهسته آن را تا میزنند و همزمان با تا زدن خمیر، زیر آن نیز آرد میپاشند تا به هم نچسبد. ۴- خمیر را با چاقو به طور افقی برش میزنند. ۵- نخود، لوبیا، عدس، چغندر و باقلا را با هم میپزند. ۶- سبزیها و کدو حلوایی را همراه با نمک و زردچوبه به مواد اضافه میکنند. ۷- بعد از پخته شدن مواد ماست را در آب حل کرده به آش اضافه میکنند. همزمان آش را هم میزنند تا آش جوش بیاید. ۸- رشتهها را بعد از جوش آمدن اضافه میکنند و منتظر میمانند تا آش قوام بیاید. خواص درمانی تلی آش: غذای مورد نظر با وجود حبوبات در آن سرشار از پروتئین گیاهی بوده که خوشمزگی آن به خاطر وجود کدو حلوایی و سبزیجات معطر است همچنین وجود جعفری و گشنیز به آن طعم خوبی میدهد.
آرد گندم ۵۰۰ گرم
چغندر ۵۰ گرم
عدس ۵۰ گرم
نخود ۵۰ گرم
لوبیا ۳۰ گرم
باقلا ۵۰ گرم
کدو حلوایی ۱۰۰ گرم
گشنیز ۱۰۰ گرم
جعفری ۵۰ گرم
سیر ۵۰ گرم
ماست یک کیلوگرم
نمک ۱۰ گرم
زردچوبه ۱۰ گرم
طرز تهیه:
۱- آرد را خمیر کرده با وردنه آن را پهن میکنند. ۲- برای نازک شدن خمیر باید آن را این دست و آن دست کرد. ۳- خمیر نازک شده را روی ظرف پهن کرده و روی آن را آرد میپاشند و آهسته آهسته آن را تا میزنند و همزمان با تا زدن خمیر، زیر آن نیز آرد میپاشند تا به هم نچسبد. ۴- خمیر را با چاقو به طور افقی برش میزنند. ۵- نخود، لوبیا، عدس، چغندر و باقلا را با هم میپزند. ۶- سبزیها و کدو حلوایی را همراه با نمک و زردچوبه به مواد اضافه میکنند. ۷- بعد از پخته شدن مواد ماست را در آب حل کرده به آش اضافه میکنند. همزمان آش را هم میزنند تا آش جوش بیاید. ۸- رشتهها را بعد از جوش آمدن اضافه میکنند و منتظر میمانند تا آش قوام بیاید. خواص درمانی تلی آش: غذای مورد نظر با وجود حبوبات در آن سرشار از پروتئین گیاهی بوده که خوشمزگی آن به خاطر وجود کدو حلوایی و سبزیجات معطر است همچنین وجود جعفری و گشنیز به آن طعم خوبی میدهد.
گردآوری و انتشار : پایگاه تخصصی گردشگری ایران
تگها: خواص آش گزنه آش گزنه طرز تهیه آش گزنه روش تهیه آش گزنه طرزتهیه اش گزنه تهیه آش گزنه
مطالب مرتبط:
غذاهای سنتی اصفهان غذاهای محلی و سنتی از مهم ترین جاذبه های اجتماعی به شمار می روند. تقريبا همه انواع خوراک ها در اين استان تهيه و طبخ می شود ولی برخی از آن ها خاص خود مردم استان است كه در همه شهرها، بخش ها و
روستای شالان این روستا در 23 کیلومتری شهر سرپل ذهاب، 33 کیلومتری کرندغرب و 140 کیلومتری کرمانشاه واقع است و از شمال و شمالشرقی به ارتفاعات دالاهو از جنوب شرقی به ارتفاعات بانهریز و از جنوب به ارتفاعات
شهر درق دَرَق از شهرهای پارسی زبان استان خراسان شمالی است. واژه درق به معنی «سختازهرچیز, قسمت سخت از هر چیزی (اسم) سپری که از پوست گاو یا گاومیش یا کرگدن سازند» و برخی بر این باورند که واژه درق
تالاب لیپار تالاب صورتی این تالاب که به تالاب صورتی نیز موسوم است، از مناطق زیبا و طبیعی منطقه است که با چشماندازی فوقالعاده در 15 کیلومتری شرق چابهار در نزدیکی روستای رمین و در مسیر جاده ساحلی چابهار- گواتر قرار
چشمه هفت رنگ مجن چشمه ای با خواص درمانی چشمه هفت رنگ مُجِن از چشمههای کمنظیر کشور است که در 25 کیلومتری شمال شاهرود در میان شکاف درههای دامنه قله 4000 متری شاهوار واقع شده است. این دره در ادامه به دو دره کوچکتر تقسیم میشود. در
بازدید کننده عزیز, شما هنوز به عضویت سایت در نیامده اید.
پیشنهاد می کنم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید.
پیشنهاد می کنم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید.