مطالب برتر
آیین بزرگداشت حامیان نسخ خطی هرساله با هدف تکریم عالمان و سرآمدان عرصۀ تحقیق در حوزۀ نسخههای خطی برگزار می شود و امسال چهاردهمین دور خود را روز دوشنبه، هشتم دی ماه سال جاری از ساعت 15 در سالن همایشهای سازمان اسناد و کتابخانۀ ملی جمهوری اسلامی برگزار خواهد کرد.
تألیف، تدوین و ترجمه کتاب، مقاله و پایان نامه،«نقد و تصحیح متون»، «فهرست نویسی و فهرستنویسان»، «اهداگران مجموعههای خطی»، «نشریات فعال در حوزه نسخه خطی»، «طرحهای پژوهشی»، «مرمت سنتی و مجازی»، «مؤسسات فعال در حوزه نسخ خطی»، «سایتهای فعال در زمینه نسخ خطی»، «طراحی نرم افزارهای اطلاع رسانی و آموزش نسخ خطی»، «یادداشت، گفت و گو و گزارش» از محورهای این آیین بزرگداشت است.
«غلامرضا امیرخانی»، معاون کتابخانه ملی در نشست خبری که صبح امروز به منظور تشریح برنامهّهای چهاردهمین همایش بزرگداشت حامیان نسخ خطی برگزار شدهبود با اعلام این خبر افزود: «درحال حاضر بودجهای با افزایش چند برابری نسبت به سال گذشته برای خرید نسخ خطی در نظر گرفته شدهاست که در سال آینده اجرایی خواهد شد.»
او با اشاره به آنکه کتابخانه ملی تاکنون بیش از سقف مورد نظر در صدد خرید نسخ خطی برآمده است ادامه داد: «در سال 93 تاکنون حدود 300 میلیون تومان برای خرید نسخ خطی هزینه کردهایم و برای سال آینده بودجه میلیاردی را در نظر داریم. این هزینه جهت خرید 700 کتاب چاپ سنگی و نسخ خطی و 140 تابلوی خط هزینه شدهاست. گرانترین نسخه خطی خریداری شده نیز یک دیوان حافظ متعلق به اواخر دوره صفویه است که 20 میلیون تومان خریداری شد.»
خراسان شناس بزرگ ایرانی تجلیل خواهد شد
در این دوره همچنین از مقام استاد فقید شادروان عزیزالله عطاردی تجلیل خواهد شد. «محمدرضا نورالهیان» عضو متولیان فرهنگی خراسان نیز با اعلام این خبر ادامه داد: «احیای آثار و کتب خطی توسط عطاردی به این معنا نیست که او در این خصوص به کتابخانه ملی یا مجلس مراجعه کرده باشد بلکه به گفته خود او از دنیا را برای یافتن نسخ خطی مطابق با آنچه که مورد علاقهاش بوده درنوردیده.«
او یادآور شد: «علاقه عطاردی خراسان شناسی است و تاکنون کارهای عمدهای دراین خصوص انجام دادهاست. چنانکه در طول 54 سال از عمر خود توانسته دایرالمعارفی 87 جلدی از خراسان بزرگ تهیه کند که در این همایش مورد توجه قرار خواهد گرفت.»
نسخ خطی نیازمند توجه، معرفی و توسعه هستند
«نجف قلی حبیبی» عضو کمیته حامیان نسخ خطی نیز این همایش را راهی برای معرفی و نشان دادن اهمیت توجه به نسخ خطی عنوان کرد و گفت:«هرسال رشتههای جدیدی به این حوزه وارد میشوند. تداوم برگزاری بزرگداشت حامیان نسخ خطی راهی برای ورود متخصصان و جوانان به این حوزه است چراکه حوزه نسخ خطی همچنان نیازمند توجه، معرفی و توسعه است.»
به گفته او، هنوز نسخ خطی متعددی در گوشه و کنار کشور چه در کتابخانه ملی و مجلس، چه در سایر کتابخانهها وجود دارد که هنوز فهرست نویسی آنها انجام نشدهاست. این درحالی است که نسخ خطی بخش از علم یک کشور به حساب میآیند.
اختصاص فضایی جدید به آثار نسخ خطی
«سید محمد بیدگلی»، مدیر کل نسخ خطی نیز در ادامه این نشست، از برگزاری دو نمایشگاه در حاشیه بزرگداشت حامیان نسخ خطی خبر داد و گفت:« یک نمایشگاه شامل 146 جلد کتاب از آثار مرحوم عطاردی میشود و نمایشگاه دیگر به آثاری میپردازد که به دبیرخانه رسیدهاست و شامل 200 جلد کتاب و 300 مقاله و تعدادی پایان نامه میشود.»
او در پاسخ به سوالی مبنی بر چگونگی وضعیت نسخ خطی کتابخانه ملی گفت: «درحال حاضر 38 هزار نسخه خطی و 34 هزار کتاب چاپ سنگی در مخزن کتابخانه ملی وجود دارد که به دلیل نامناسب بودن شرایط نمایشگاهی به نمایش درنیامدهاند. اما به دستور رییس کتابخانه ملی قرار است در ایندهای نزدیک فضایی مناسب برای نمایش این آثار در نظر گرفته شود. این فضا سال آینده محیا خواهد شد.»
به گفته بیدگلی، تاکنون 92 درصد منابع خطی برای دیجیتال سازی اسکن شدهاند و فایلهای آن روی سایت به منظور مطالعه موجود است.
گردآوری و انتشار : پایگاه تخصصی گردشگری ایران
تگها: همایش بزرگداشت حامیان نسخ خطی چهاردهمین همایش بزرگداشت حامیان نسخ خطی گردشگری اخبار خبرهای گردشگری
بازگشت
دسته بندی: اخبار گردشگری
مطالب مرتبط:
برگزاری نمایشگاه سراسری صنایع دستی در شیراز مدیر کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فارس خبر از برگزاری نمایشگاه سراسری صنایع دستی کشور در شیراز داد.
نشست تخصصی باستانشناسی و توسعه شهری نشست تخصصی باستانشناسی و توسعه شهری با گزارش تحلیلی از مدرسه حیدریه قزوین در فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی برگزار میشود.
سرنوشت نامعلوم بودجه مرمت خانه امینی ها قزوین سال گذشته استانداری قزوین درحالی ۱۰۰ میلیون تومان اعتبار برای مرمت خانه امینیها اختصاص داد که ۵۰ میلیون از این اعتبار را مدیریت وقت اداره میراثفرهنگی قزوین برای مرمت و نظارت خانه در اختیار
دومین نشست تخصصی شهرداران شهرهای نمونه گردشگری دومین نشست تخصصی شهرداران شهرهای نمونه گردشگری در حالی صبح امروز در معاونت سرمایه گذاری سازمان میراث و گردشگری برگزار شد که شهرداران با ارائه گزارشاتی از محرومیتها و شرایط نامناسب بودجه، از
همایش گردشگری مشهد ابزاری جهت حضور پررنگ در برنامه ششم توسعه معاون گردشگری در نشست شورای سیاست گذاری همایش بین المللی علمی – راهبردی توسعه گردشگری، انتظار از خروجی این گردهمایی را تقویت صنعت گردشگری کشور در برنامه پنج ساله ششم خواند. به گزارش روابط
بازدید کننده عزیز, شما هنوز به عضویت سایت در نیامده اید.
پیشنهاد می کنم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید.
پیشنهاد می کنم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید.