» » جشنواره سفره ایرانی فرهنگ گردشگری
کنفرانس های مرتبط با گردشگری
مطالب برتر
  • شهر نرماشیردسته بندی: استان کرمان, 26 مهر 1397
    شهر نرماشیر نرماشیر از شهرهای استان کرمان در جنوب شرقی ایران است.جمعیت شهرستان نرماشیر بر‌اساس سرشماری سال 1390 بالغ بر 60 هزار نفر است و وسعت آن حدود یک هزار و 200 کیلو‌متر مربع ‌و دارای دو بخش مرکزی و روداب است. ‌این بخش از شمال به کویر لوت، از مشرق به شهرستان فهرج‌ از جنوب به شهرستان ریگان‌ از مغرب به
نظر سنجی
شما به کدامیک از انواع گردشگری بیشتر علاقمند هستید ؟
گردشگری فرهنگی و اجتماعی
گردشگری ورزشی و هیجانی
گردشگری مذهبی و زیارتی
طبیعت گردی و اکوتوریسم

جشنواره سفره ایرانی فرهنگ گردشگری

 

به گزارش خبرگزاری مهر، این جشنواره توسط معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی، با محوریت نمایشگاه غذاهای محلی، برگزاری مسابقه آشپزی، انتخاب واحدهای پذیرایی و محل‌های عرضه غذای برتر، نمایشگاه آیینی غذا، نشست‌های علمی درباره خوراک و نمایشگاه صنایع دستی مورد استفاده در تهیه غذا برگزار می‌شود.
براساس زمان بندی برگزاری جشنواره‌های «سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری»، در منطقه یک استان‌های گیلان، مازندران، گلستان و قزوین شرکت خواهند کرد و مکان برگزاری جشنواره رامسر خواهد بود. جشنواره منطقه دو نیز با شرکت استان‌های زنجان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل در شهر تبریز از ۱۵ تا سی ام مرداد برگزار می‌شود. همچنین جشنواره منطقه ۳ نیز با حضور استان‌های همدان، کرمانشاه، کردستان و ایلام به میزبانی کرمانشاه از 5-3 شهریور اجرا خواهد شد. جشنواره منطقه ۴ هم با حضور شرکت‌کنندگانی از استان‌های خراسان رضوی، خراسان شمالی و جنوبی و سمنان به میزبانی شهر مشهد از ۲۴ تا ۲۶ شهریور اجرا می‌شود. جشنواره منطقه ۵ با حضور استان‌های البرز، تهران، قم، مرکزی و اصفهان به میزبانی شهر اصفهان از ۲۸ تا ۳۰ مهر ماه برگزار خواهد شد. جشنواره منطقه ۶ با محوریت استان‌های یزد، کرمان و سیستان و بلوچستان، به میزبانی شهر یزد از ۱۹ تا ۲۱ آبان ماه و جشنواره منطقه ۷ با محوریت استان‌های فارس، چهار محال و بختیاری، کهکیلویه و بویراحمد و لرستان به میزبانی شیراز از ۲۵ تا ۲۷ آذر ماه اجرا خواهد شد.
در نهایت جشنواره منطقه ۸ نیز با حضور شرکت‌کنندگانی از استان‌های خوزستان، بوشهر، هرمزگان و جزایر خلیج‌فارس به میزبانی شهر بوشهر از ۸ تا ۱۰ دی ماه برگزار می‌شود. براساس این گزارش، مجریان این برنامه‌ها باید طرح برگزاری جشنواره و انتشار فراخوان آن را بر عهده بگیرند. از سوی دیگر، هیات داوران این جشنواره‌ها در دو سطح ملی و منطقه‌ای تعیین می‌شوند که شامل ۶ داور ملی و دو داور بومی خواهند بود.
ورود غذاهای محلی به منوی رستوران‌ها
در همین حال، مدیرکل دفتر بازاریابی و تبلیغات گردشگری در نشست خبری جشنواره مذکور، با اشاره به اینکه غذا به عنوان یکی از مولفه‌های برنامه‌ریزی برای سفر و گردشگری در تمام کشورهای گردشگرپذیر مورد توجه قرار می‌گیرد، گفت: «در کشور ما هم به عنوان یکی از نقاط دنیا که ظرفیت گردشگری بالایی دارد، غذا می‌تواند در تبلیغ بیشتر این ظرفیت مورد توجه باشد.» به گزارش خبرگزاری فارس، علي باقر نعمتي زرگران درباره هدف برگزاری این جشنواره خاطرنشان کرد: «با برگزاری جشنواره سفره ایرانی درصدد هستیم تا برندسازی غذاهای ایرانی در صنعت گردشگری، استانداردسازی واحدهای پذیرایی و رستوران‌ها، افزایش سطح رقابت در ارائه خدمات گردشگری، معرفی و ترویج غذاهای سنتی و ایجاد ارتباط بین صنعت گردشگری و صنایع غذایی را محقق سازیم.»
دبیر جشنواره سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری نیز در این نشست، ایده برگزاری این جشنواره را متعلق به نمایشگاه نهم گردشگری دانست و ابراز کرد: «سفره ایرانی، ریشه تاریخی و فرهنگی دارد. ویژگی سفره ایرانی این است که فقط مختص خوردن غذا نیست بلکه مظهر فرهنگی هر منطقه است و در عین تکثری که سفره ایرانی در کشور دارد، در همه مناطق کشور از یک اعتدال برخوردار است.»
محسن رنجبر افزود: «سه مکتب غذایی چینی، ایرانی و رومی در دنیا داریم که مکتب ایرانی منحصربه‌فرد است و تعادل در آن وجود دارد. از سوی دیگر در سفره ایرانی بحث میزبانی نیز دخیل است.» به گفته وی، 86 درصد گردشگران، غذا را به عنوان یکی از مولفه‌های اصلی در انتخاب مقصد گردشگری عنوان می‌کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان مازندران نیز در این نشست به عنوان اولین میزبان جشنواره سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری تصریح کرد: «هر استان برای این جشنواره باید سه غذای شاخص، سه پیش‌غذا و دسر را معرفی کند.» دلاور بزرگ‌نیا افزود: «می‌خواهیم با برگزاری این جشنواره در نهایت به ارتقای سطح خدمات به گردشگران برسیم؛ به‌طوری‌که بعد از برگزاری جشنواره باید تلاش کنیم تا رستوران‌ها از غذاهای محلی برای پذیرایی از گردشگران استفاده کنند و تنها یک منوی واحد در سراسر کشور عرضه نشود.»
وی خاطرنشان کرد: «رستوران‌های بومی، غذاهای محلی را جدی نگرفته‌اند. باید این قضیه ابتدا حل شود و سپس موضوع غذای ایرانی را به بحث بین‌المللی بکشانیم.» به نظر می‌رسد اگر این مجموعه جشنواره‌های غذا با کیفیت و نظارت صحیح اجرا شود، نقشه راهی برای توسعه گردشگری غذا در کشور خواهد بود؛ کشوری که متنوع‌ترین غذاها را دارد ولی در منوی رستوران‌هایشان تنها چند غذای محدود ارائه می‌شود.


گردآوری و انتشار : پایگاه تخصصی گردشگری ایران



تگ‌ها: جشنواره سفره ایرانی فرهنگ گردشگری, سفره ایرانی فرهنگ گردشگری, اخبار گردشگری, خبر گردشگری, جشنواره گردشگری

مطالب مرتبط:

  • فرش قرمز کردستان عراق برای گردشگران ایرانی  رییس سازمان گردشگری اقلیم کردستان عراق اعلام کرد: این سازمان ثروت‌های زیادی دارد و برای سفر هر گردشگر به خارج از این منطقه، یک تا دو هزار دلار کمک مالی می‌کند.
  • نمايشگاه اکسپو میلان 2015 شمارش معکوس برای آغاز اکسپوی میلان به عنوان رویدادی بزرگ و جهانی در عرصه فرهنگی، تجاری، آموزشی و علمی آغاز شده است. به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اکسپوی میلان 2015 در حالی کار خود
  • جشنواره لاله ها گچسر  جشنواره لاله ها (جشنواره گلهای لاله) یکی از مهمترین جاذبه های گردشگری کرج به شمار می رود که هرساله در اردیبهشت ماه  در کیلومتر 53 جاده کرج - چالوس- روستای گرماب بخش آسارا (نزدیک
  • همایش گردشگری مشهد ابزاری جهت حضور پررنگ در برنامه ششم توسعه معاون گردشگری در نشست شورای سیاست گذاری همایش بین المللی علمی – راهبردی توسعه گردشگری، انتظار از خروجی این گردهمایی را تقویت صنعت گردشگری کشور در برنامه پنج ساله ششم خواند. به گزارش روابط
  • بازدید رایگان از موزه‌ها در روز جهانی گردشگریمسعود سلطانی‌فر، معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: همزمان با 5 مهر برابر با روز جهانی جهانگردی در سراسر جهان برنامه‌هایی متناسب با این روز برگزار می‌شود که در
بازدید کننده عزیز, شما هنوز به عضویت سایت در نیامده اید.
پیشنهاد می کنم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید.
Powered by VandaCO © 2014
Vanda Co Vanda Co